logo.gif


Kupujete online od poznatih? Print E-mail
ImageOglasi na internetu su kao mračna šuma u kojoj se svašta krije. Ima svega: Od idiotskih ponuda do ponuda koje "ne možete odbiti".
Ipak, većina njih je zamotana velom prevare, u kojoj, u najvećem broju, najgore prođu krajnji kupci. Obično se radi o oglasima gde su robe i usluge snižene i do 80%, što bi odmah trebalo da NAS ALARMIRA DA NEŠTO ZAISTA NIJE KAKO TREBA...

Zašto bi neko, recimo parfem, koji se ionako dobro prodaje i skup je, prodavao za samo delič prave cene? Naravno, ako ga kupite najčešće se dešava da se radi o zaista lošoj kopiji.
Tako je i sa drugim robama.

Na zapadu je popularno da se u oglasima navede da veliki i poznati lanci prodavnica rasprodaju sezonske zalihe, pa su ljudi obanuti i misle da kupuju direktno od takvih prodavnica.

Ako pažljivije pročitate ceo tekst, videćete da ovakve prodavnice nemaju nikakve veze sa prodajom.

Takođe, mnogo je i plaćanja za koja kupci ne dobiju robu, ali su prevaranti negde daleko, pa ne možete da ih tužite niti da vratite svoj novac.

Sve je prepuno loših falisifikata poznatih firmi, na svakom čošku neko pokušava da Vas prevari, obamne ili namagarči...i milioni njih uspevaju u tome.

Koliko god da volimo internet trgovinu, treba se ograničiti na firme u našoj zemlji, na one poznate i proverene, ili one u insotranstvu, za koje pouzdano znamo da su ok.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura