logo.gif


Tabnab prevara Print E-mail
ImageOvo je, za mnoge od nas, komplikovana prevara koja može poprilično da nas košta a da u stvari i nismo svesni šta se događa.

Sve kreće otvaranjem većeg broja "prozora" (Tab na Engleskom)... Ako je među tim otvorenim tabovima i banka ili neki sajt gde se traže finasijske i lične informacije, onda je lako moguće da neko prati šta kucate i koje podatke unosite u komjuter.

Da probamo da pojednostavimo:
Pošto ne postoji način da 100% zaštitimo svoju privatnost na mreži, vrlo je verovatno da negde neko "gleda" šta radimo.

Kada otvorimo veliki broj prozora, i u njima se nađe recimo sajt banke ili ulazimo u elektronska plaćanja, hakeri automatski hakuju ovu stranicu i sve informacije koje ukucate, odlaze njima.

Otkud oni u vašem kompjuteru?

Dovoljno je samo jednom da posetite sajt koji ne treba, da pogledate neku sliku, kliknete na pogrešan link...i već ste upecani...a da to i ne znate.

Nekada, da bi Vas naveli da na nešto kliknete, hakeri mogu kompletno da promene tab koji ste otvorili i da kad sledeći put pokušate da otorite Wikipedia, ono se pojavi lažni sajt neke banke.

Uglavnom, kada pogledamo šta se sve izdešavalo u poslednjih deset godina, vidimo da na internetu nema više privatnosti i što je najgore, teško da možemo više i da se zaštitimo.

Budite oprezni koliko možete, imajte dobar antivirus, ne otvarajte stranice koje ne poznajete, nemojte da kliknete na slike koje zvuče bombastično, izbegavajte linkove...i nadajmo se da će biti sve dobro.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura