logo.gif


Odobren Vam je kredit Print E-mail
ImageOvo je nova prevara i tek je u razvoju, a interesantna je, što iz nje može da se razvije desetine drugih, sličnih prevara.

Na vaš email stiže poruka od neke banke (obično ili lako prepoznatljivog naziva ili nešto što liči na to). U samom naslovu poruke piše na Engleskom da Vam je odobren kredit.

Naravno, većina će se zainteresovati kako je neko mogao da Vam odobri kredit kada niste ni podneli molbu za isti.

Kada otvorite email, pismo zaista izgleda kao da je iz neke banke, a u njemu je tek nekoliko rečenica o tome da Vam je odobren kredit sa smešno malom kamatom i iznosom koji nije tako veliki. Može da piše i da je grejs period godinu dana.

Da bi otkrili o čemu se radi, morate da kliknete na link i tu počinju problemi jer klikom na link instalirate kompjuterski virus koji će pratiti Vaš rad, krasti vam lične i finasijske podatke, takođe i listu Vaših prijatelja i osoba kojima se redovno javljate.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura