logo.gif


Prijavi se da dobiješ nagradu Print E-mail
ImageDanas sam preko Interneta dobio poruku da imam rok od 2 minuta (otprilike) da odgovorim na 3 pitanja o Google-u: ko je osnivač, kada je osnovan i gde mu se nalazi sedište. Odgovorio sam tačno na sva tri pitanja za manje od 2 minuta i onda su mi ponudili da izaberem jedan od 3 Apple-ova proizvoda kao nagradu-besplatno. (Pismo čitaoca) Ja sam izabrao iPhone X. Cena za mene u tom momentu je bila 0 (ZNAČI BESPLATNO). Kada sam odabrao model koji želim onda sam trebao preći na sledeći korak-a to je po mom mišljenju trebala biti adresa, broj mobilnog, e-mail, itd. Umesto toga poslata mi je poruka da nisam ''negde'' prijavljen i dato mi je uputstvo kako da se jednom SMS porukom prijavim šaljući određena slova i brojeve na broj 3663.

U povratnoj poruci mi je pisalo da sam prijavljen za Appbox, kao i to da će mi dostavljati nekakve poruke 2 puta sedmično i da će me to koštati 180,00 dinara po poruci. Kada sam kontaktirao broj za pomoć oko toga šta da radim u ovom slučaju, žena koja mi se javila ni sama nije znala šta da mi kaže, a već je i nju zvala neka druga žena kojoj se desilo ovo što i meni.

Tako da sam se ipak odjavio sa ovog servisa, ma šta on značio i nosio sa sobom. Mene nervira sledeće pitanje ili dva pitanja-ako sam tačno odgovorio na zadata pitanja (što je bio i jedini uslov za osvajanje mobilnog telefona)-zašto sam morao biti prijavljen na bilo kakav servis koji nema veze s' vezom sa dobijanjem nagrade?

Drugo-kome da se obratim zbog ove prevare i koga da tužim? Uslov za dobijanje nagrade sam ispunio i hoću da budem ispoštovan, a ako je u pitanju prevara onda da krivci snose makar toliku odgovornost koja bi bila u visini cene iPhone-a X. Naravno-da ga meni lično predaju. A to što sam puk'o 180,00 dinara za nekakav servis-to im poklanjam.
Molim vas da mi objasnite ko snosi posledice u ovom slučaju-jer neko mora da je kriv, a mislim sigurno da nisam ja.
Hvala unapred.

Pozdrav
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura