logo.gif


Nagovore čoveka da ga pretuku, pa mu otmu novac od osiguranja! Print E-mail
ImageU Italiji su uhapšene dve bande koje su ljudima po dogovoru lomile kosti radi prevare osiguranja.

Italijanska policija objavila je u sredu da je razbila dve bande koje su pronalazile dobrovoljce i lomile im kosti kako bi kasnije naplatili štetu od osiguranja. Kriminalci su pronalazili narkomane, alkoholičare ili ljude u novčanim problemima koji su učestvovali u navodnim saobraćajnim nesrećama i dobijali odštetu od osiguravajućih kuća. Policija je uhapsila jedanaest osoba, uključujući medicinsku sestru koja je povređenima davala analgetike kada bi im članovi bande lomili kosti tegovima za vežbanje. Zatim bi ih izbacivali pored puta kod Palerma, gde su navodne žrtve zvale hitnu pomoć i lagale da su doživele nesreću.

Prevaranti su im obećavali 30 odsto odštete, koja je nekada iznosila i 150.000 evra i prepuštali im da sami izaberu koju će im kost slomiti.

Ali, u policiji kažu da su žrtve dobijale samo 50 do sto evra, čak i u slučajevima kada su zbog povreda završavali u invalidskim kolicima. Najgori slučaj dogodio se u januaru 2017. kada je član bande nenamerno ubio jednog Tunišanina kada mu je lomio kosti. Ali, ni to nije sprečilo prevarante da njegovo telo ostave uz put i zatraže novac od osiguranja.

 

Kurir.rs/Net.hr
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura