logo.gif


Rad od kuće: Naruče nekoliko komada pa nekoliko hiljada komada Print E-mail
ImageOvo je jedna od prepredenijih prevara jer sve zaista izgleda kao da ste posao i dobili. Ali, iza njega stoje zaista vešti prevaranti. Najčešće se radi o izradi suvenira.

Ne morate da platite ništa u napred, ali morate da platite za kalupe, boje i ostali materijal. Takođe, imate i opciju da sami nabavite materijal, ali kalupe morate sami da napravite.

Vrlo retko se dešava, da Vam naplate kalupe koje nikada ne dobijete, jer na taj način ne zarađuju mnogo. Postoji bolja opcija za njih.

Kada ste obezbedili kalupe i materijal, dobijate detaljno uputstvo kako da suvenire pravite. Najčešće uputstvo dobijete u video zapisu.

Onda se od Vas traži da napravite nekoliko komada i iste pošaljete na uvid. Ako nije dobro, tražiće da to uradite ponovo sve dok ne bude dobro.

Kada budu zadovoljni, zatražiće Vam stotinak komada i kada im pošaljete, oni će to platiti.

Posle toga dolazi velika naruđba, od nekoliko hiljada komada. čak Vam pošalju materijal i boje.

Kada pošaljete završene suvenire, oni Vam poašljau samo deo novca jer očekuju uplatu od kupca najkasnije za mesec dana.

Takođe, kažu Vam da je kupac prezadovoljan i da je naručio još 5,000 komada i oni Vam šalju materijal i boje da se vi ne biste trošili. Roba im treba što pre, pa će čak i malo podići cenu gotovog proizvoda.

Kada pošaljete traženo, neće Vam platiti ništa jer je kupac bankrotirao, i čućete gomile jadikovki i žalbi, a onda će ponovo pokušati da vas nagovore da uradite sledećih nekoliko hiljada primeraka...i tako sve dok ste voljni da radite za ništa.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura