logo.gif


Prodaju vazduh Print E-mail
ImageVeliko pakovanje proizvoda u kome je trećina prazna, nova je karta na koju su trgovci i proizvođači zaigrali u masovnoj trci za profitom. Na taj način daju nam lažnu sliku o količini proizvoda koji se u tim kutijama ili kesama nalazi.

Svako od nas se svakodnevno susreće sa napumpanim kesama čipsa, sa kutijama pahuljica koje su tri puta veće od sadržaja, sa ogromnim bombonjerama u kojima ima nekoliko čokoladica. Ne možemo da pobegnemo ni od ogromnih kesa sa kako smesom za mleko koja jedva prekrije dno činije, a šokiraju nas i poluprazne kutije čokoladnih kremova.

On napominje da je jedino rešenje da potrošači obrate više pažnje pri kupovini određenih namirnica kako ih proizvođač ne bi zavarao.

- Moramo da naučimo da čitamo deklaracije, zato nikad nije dovoljno da edukujemo i informišemo potrošače - kaže Papović.

Evropski parlament je još pre šest godina doneo uredbu o pakovanjima koja mogu zavarati potrošače i time zapretio proizvođačima da prestanu sa nepoštenom poslovnom praksom.

Sankcija za nepoštene proizvođače nema, jer je teško odrediti šta je tačno zavaravajuće pakovanje. Dok se to ne odredi, trgovci i proizvođači mogu da rade šta im je volja.

(Gorica Avalić/ This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it )

 Image

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 3 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura