logo.gif


Arapi kupuju nekretnine po Vojvodini Print E-mail
ImageAko ste čitali naš sajt do sada, verovatno se sećate kada smo pisali o navodnim Rusima koji sve pokupovaše po Novom Sadu i Vojvodini. SADA SE PONAVLJA ISTA PRIČA, SAMO SA ARAPIMA. U vreme "Ruske najezde" jedva da je kupljeno nekoliko nekretnina jer Ruski stručnjaci dolaze ovde, ostanu nekoliko godina i onda ih kompanija šalje dalje. Smeštaj im je plaćala firma, ili su retki, koji su znali da će ostati ovde, kupili neku nekretninu, ali taj broj je zanemarljiv.

Čitavu priču su plasirali investitori i prodavci nekretnina, ne bi li stvorili veštačku potražnju i poboljšali posao, a investitori podigli cene kvadrata.

Pošto je cela priča sa Rusima bila laž, sada im je došlo zgodno što Srbija radi sa Arapima i što u Srbiji ima Arapa izbeglica, pa su sada plasirali priču kako Arapi "Kupuju sve i ne pitaju za cenu". Da stvar bude još gora ima i nastavak ove priče: Oni kupuju kuće i stanove ovde, zatvaraju žene i decu u njih, ne dozvoljavaju im da izlaze, a oni rade po celom svetu.

Naravno da je ovo sve laž, ali laž koja će opet da košta kupce stanova, više nego što isti zaista i vrede.

Realnost je mnogo sumornija: Jedini stanovi koji se prodaju su stanovi u izgradnji, jer na osnovu njih ljudi podižu kredite.

Pošto su stanovi u novogradnji koštaju od 1,000 do 1,300 evra po kvadratu, vlasnici starijih stanova traže 800 i 900, pa im stanovi stoje neprodati i po nekoliko godina, jer platežna moć je mala.

Ne verujte nikome, a naročito investitorima, agentima nekretnina, niti ljudima koji "pouzdano" znaju tržište nekretnina, i sličnima.

Ako kupujete stan, proverite sve što možete, pa se onda odlučite da li ćete kupiti nekretninu ili ne.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura