logo.gif


10% popusta za penzionere Print E-mail
ImageOvo sam gledao mnogo puta i veliki mega marketi vole da se reklamiraju sa popustom od 10% za penzionere, ali taj popust nije baš onakav kakvim ga priželjkuju.

Na kasi, prodavačica objašnjava penzioneru da popust ne važi za hranu, za proizvode na popustu, piće, cigarete...tako da ispada da su n popustu samo dezodoransi i lična higijena. Takođe sam gledao račun na kome je potrošeno 4,700,00 dinara a ušteda je bila 74 dinara.

I tako to ide godinama.Lažu penzionere, hvale se kako su humani, i nikome ništa. Valjda se podrazumeva da trgovci imaju pravo da lažu koliko žele bez ikakvih posledica.

Zanimljivi su i utisci penzionere u Beogradu koji imaju senior karticu. Evo jednog od njih:

Marija Kreča, članica Foruma penzionera Dosta je bilo

Popusti za pozorišta su manji od već postojećih od 50 odsto.
– Sportski centar „Tašmajdan“ nudi samo popust od 10 odsto na mesečne pretplate na fitnes program. Za najtraženiju dnevnu kartu za bazen – popusta nema.
– Muzeji – popust isti kao i ranije.
– Već postojećim marketima koji nude popust dodat je lanac „Aroma“. On je, međutim, skuplji od ostalih marketa tako da popust (ponedeljkom 10 odsto i ostalim danima 5 odsto) ne znači mnogo.
– „Apotekarska ustanova Beograd“ daje 10 odsto popusta na svoje proizvode. Ali, na primer, u apoteci u Domu zdravlja Voždovac u Krivolačkoj ulici, veoma proizvoljno tumače koji su proizvodi koje pravi apoteka. Ako tražite njihove kapi, onda vam kažu da popust važi za njihove kreme, drugi put kada tražite kreme – opet smisle nešto drugo. Od popusta nemate ništa.
– U Zoološki vrt ne idem, i nemam unuke, a i da imam, išla bih najviše dva puta godišnje.
– Popusti na zanatske usluge bi možda i bili korisni, da lokali koji ih nude nisu locirani u najudaljenijim delovima grada.
– „Optika Beograd“ daje popust, ali njihovi ramovi za naočare vređaju moj ukus, a ima toliko vansezonskih akcija u optičkim buticima, tako da i popust ništa ne znači.
Jedini popust koji je vredan pažnje je onaj od 15 odsto na projekcije u Sinepleks bioskopima.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura