logo.gif


Monasi u Beogradu Print E-mail
ImageIzgledaju kao pravi budistički monasi, nose prepoznatljivu narandžastu odeću i već danima špartaju centrom Beograda. Prijatni su, učtivi i nasmejani, ali ima jedna stvar zbog koje se trenutno naljute i besno vam okreću leđa. Otkud oni ovde i koja je njihova misija? Da li se radi o klasičnim prevaratnima? Čim uhvate pogled prolaznika, otpočinje njihov mali ritual. Brže-bolje na ruku kače narukvicu. A onda - traže pare. Ko nema ili ponudi malo novca, monah mu žustro skida narukvicu sa ruke i odlazi. Upravo jednu takvu scenu zabeležio je i naš reporter.

Ono što smo zaključili to je da su efekat iznenađenja, brzina kojom "operišu", njihova učtivost i zbunjujući ritual magična formula za skupljanje novca.

Ima ih nekoliko, uvek u različitim delovima grada, kao da je svako zadužen za svoj reon. Jednog smo tako pronašli na Slaviji, a drugog u Kralja Milana.

Monasi su šetali različitim stranama ulice, tako da su "pokrili" celu pešačku stazu koja ide od Slavije do strogog centra grada.


 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura