logo.gif


Pleme Tasadej Print E-mail
ImagePleme Tasadej je 1971. godine privuklo pažnju javnosti koja je verovala da se radi o plemenu koje nije imalo kontakt sa drugim ljudima i civilizacijom. Pleme je opisano kao društvo "plemenitih divljaka" koji su mirno živeli u pećinama džungle na ostrvu Mindanao. Zapravo, zajednica nije imala reči za nasilje ili konflikt.

To pleme je, navodno otkrio vladin službenik Manuel Elizalde mlađi koji se navodno borio za njih i omogućio je pristup antropologima i poznatim ličnostima da ih posete unutar pećina.

Tek kada je švacarski antropolog Osvald Iten došao u neočekivanu posetu plemenu otkrivena je prevara. Naime Elizalde je platio ljudima da glume ovo neobično pleme.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura