logo.gif


Pametni konj Print E-mail
ImageVilhelm fon Osten je bio matematičar i amaterski dreser konja zainteresovan za mistične kvazinauke poput frenologije.

Fon Osten je sa konjem po imenu Hans putovao po Nemačkoj i zabavljao narodne mase pokazujući im šta sve "zna" Hans. Konj koji je postao poznat kao "Pametni Hans" je navodno umeo da računa, da sabire i oduzima, deli i množi brojeve i da zna koji je datum.

On bi na pitanja "odgovarao" udaranjem prednjim kopitom o pod onoliko puta koliko je trebalo da bi odgovor bio tačan. Međutim, ispostavilo se da konj ipak ne zna matematičke operacije već da je udarao kopitom o pod i posmatrao reakciju svog vlasnika. kad bi mu vlasnik dao znak da stane, konj bi stao.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura