logo.gif


Lažni policajci u Hrvatskoj Print E-mail
ImageO ovoj vrsti prevare smo pisali pre nekoliko godina Pročitaj OVDE ), a ona se sada sa zapada preselila u Hrvatsku...a ko zna gde će sve završiti.
Nekada su se prevaranti predstavljali kao inspektori, istražitelji koji rade za banke, kao osobe iz osiguravajućih kuća...a sada iz Hrvatske stiže informacija da se predstavljaju kao policajci.
"IAKO je policija nekoliko puta upozorila na prevarante koji se lažno predstavljaju kao policajci u provjeri novčanica, takvi se oblici krađe nastavljaju pa je u utorak prevaren 85-godišnjak sa sunjskog područja, izvijestila je u srijedu policija.

Zasad nepoznati počinitelj predstavio se 85-godišnjaku kao policajac i zamolio ga da mu da novčanice na provjeru. Ovaj mu je dao novčanice u domaćoj i stranoj valuti, a prevarant je iskoristio njegovu nepažnju i pobjegao u nepoznatom smjeru.

Sisačko-moslavačka policija ponovno upozorava građane, posebice one starije životne dobi, na takve oblike prijevare. Prevaranti uglavnom rade u paru te se predstavljaju kao službenici mirovinskoga ili socijalnog osiguranja, porezne uprave i policije, kao medicinski djelatnici i slično. Kako bi se smanjila mogućnost takvih i sličnih kaznenih djela, policija savjetuje građanima da zaključavaju vrata i zatvaraju prozore bez obzira na koliko su dugo odsutni iz doma, te da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi.

Od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtaka treba tražiti službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, koje im službene osobe moraju dati na uvid. Ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u dom, treba žurno obavijestiti policiju, obitelj ili susjede. Ako građani posumnjaju u koga, posebice ako je počinjeno kazneno djelo, odmah treba obavijestiti policiju na broj 192, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava".

preuzeto sa index.hr
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura