logo.gif


Plaćanje raznoraznih usluga telefonom (Vaš pristanak glasom) Print E-mail
ImageSve više ulazi u modu da se određene usluge uvode tako što morate svojim glasom da izgvorite da i da kažete svoje ime i prezime.

Naravno, prevarantu naprave na desetine takvih agencija a onda pokušavaju da u kradu Vaše "DA" i Vaše ime i prezime. Profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu i IT stručnjak Saša Mrdović kaže za „Avaz“ da se u posljednje vrijeme pojavljuju nove vrste telefonskih prevara.  
- Među najnovijima je i da se uputi poziv i da se korisnik natjera da kaže svoje ime i prezime i da na neko pitanje odgovori sa „da“, da bi se taj znak snimio i iskoristio u autorizaciju neke usluge koja se plaća – navodi Mrdović.

On ističe da se većina telefonskih prevara svodi na to da se korisnik na neki način privoli da pozove broj koji se plaća ili da pošalje SMS na neki od takvih brojeva.

Naravano, ovoga će biti sve više, pa pazize sa kim razgovarate i šta govorite. Ako ne poznajete osobu ili nešto zvuči sumnjivo, prekinite vezu.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura