logo.gif


Lažna pića Print E-mail
ImageProbleme sa lažnim, ili pićima, imamo još od 90 ih godina. Mnogi znaju da je bilo i smrtnih slučajeva. Međutim, sada je problem drugačiji.

Iako ga nema mnogo, ovakav alkohol može da napravi velike probleme. U njga se umesto etil alkohola ubaceju metil koji u većoj količini može da prouzrokuje i smrt. Obično se prodaje "ispod ruke" na uicama ili još češće na pijacama. Jedino što nas teši je činjenica da ga nema mnogo, ali pošto na zapadu ovo postaje veliki problem, ne bi me začudilo da kod nas ponovo zaživi.

Takođe, postoje i veliki problemi sa rakijama. Kod samog vrenja, nepošteni prodavci dodaju velike količine šećera, pa upotreba takvih rakija može da izazove velike zdravstvene probleme.

Takođe, pojedine rakije se "natrpavaju" hemijom, odnosno dodacima koji rakijama daju miris i ukus, i to najčešće neprirodan, a koliko je opasan po zdravlje, može i da se pretpostavi.

Kako kriza raste, tako se povećava i upotreba alkohola, a samim time i mogućnost zlopotrebe od strane prevaranata...
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 2 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura