logo.gif


Kuponi na 25,000 dinara od Idea Print E-mail

ImageOdmah da kažemo, Idea sa ovim nema ništa. ALI PREVARANTI, IMAJU!

Prevaranti ne miruju! Danas opet društvenim mrežama i po internetu kruže kuponi od 25.000 dinara koje, navodno, kompanija "IDEA" deli građanima za kupovinu u njihovim radnjama.

Na prvi pogled sve izgleda stvarno. Tu je logo "IDEA", kupon koji deluje veoma autentično, komentari drugih fejsbuk korisnika... a od vas se, da biste dobili kupon, samo traži da, recimo, zapratite stranicu na Instagramu ili da šerujete link na Fejsbuku. Međutim, oni koji su pokušali da "osvoje kupon" odmah su shvatili da je sve prevara i da nikakav vaučer neće dobiti. Nakon što su učinili sve što se od njih traži mobilni telefon počinje da povlači čudne aplikacije sa interneta, a na kompjuteru počinju da im se otvaraju internet stranice sa sumnjivim sadržajem. Tada svima postane jasno da su postali žrtva prevare i da su verovatno u svoj telefon ili kompjuter uvukli virus.

Da je u pitanju prevara i zloupotreba brenda potvrdili su nam i u kompaniji "IDEA".

"Kuponi koji su se pojavili na internetu nažalost imaju za cilj da prevare potrošače i da zloupotrebe IDEA brend. Mi smo preduzeli mere da naše potrošače i celokupnu javnost obavestimo o ovoj prevari, s ciljem da broj ovakvih situacija svedemo na najmanju moguću meru", saopštili su nam iz ove kompanije i uputili apel potrošačima da ne nasedaju na prevare.

"Naglašavamo i da "Idea" neće preuzeti odgovornost za eventualne zloupotrebe koje mogu proisteći učešćem u ovim i sličnim anketama", navodi se u saopštenju.

Alo.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura