logo.gif


NA ROBIJU ZBOG ŠTETNOG MEDA Print E-mail
ImageJasmin Kubat (51) iz Donjeg Vakufa osuđen je na deset meseci zatvora zbog proizvodnje i prodaje štetnih namirnica i obmane kupaca.
Kubat je, kako je navedeno u presudi Kontonalnog suda u Novom Travniku, od početka 2010. do aprila 2013. godine, u mestu Komar, Donji Vakuf, u pomoćnom objektu u sastavu njegove porodične kuće, vršio proizvodnju i preradu namirnica praveći od njih neku vrstu meda koji šteti zdravlju ljudi, piše Faktor.ba.

Zatim je te proizvode s ciljem obmane kupaca pakovao u tegle na kojima su se nalazile etikete sa deklaracijom na kojoj su uneseni podaci koji ne odgovaraju sadržaju, vrsti, poreklu i kvaliltetu proizvoda i onome što se redovno pretpostavlja kod takvih proizvoda. Navedene proizvode je kao livadski med, med kestena i bagremov med, prodavao kupcima.

Kako je potvrđeno iz ove pravosudne institucije, za proizvodnju i stavljanje u prodaju štetnih namirnica sud mu je izrekao kaznu od šest meseci, a isto toliko i za obmanu kupaca, što mu je u konačnici obedinjeno u jednistvenu kaznu. Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i novačana kazna u iznosu od 1.000 KM, koju je dužan isplatiti u roku od dva meseca od dana pravosnažnosti presude.

Od optuženog su trajno oduzeti predmeti korišteni prilikom izvršenja krivičnog dela kao što su kazani od inoksa, tegle napunjene lažnim medom, plinske boce, sitni šećer, etikete.

Kubat se presudom obavezuje da nadoknadi troškove krivičnog postupka u celosti, a visinu će utvrditi prvostepeni Opštinski sud u Bugojnu.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura