logo.gif


Lažni Monah Print E-mail
ImageHapšenje M.R. iz Kragujevca, lažnog sveštenika SPC i pripadnika MUP, podsetilo je na privođenje još jednog prevaranta iz ovog grada koji se predstavljao kao „otac Varnava“. Ispostavilo se da je ovaj „monah“ zapravo Z.B., koji je godinama bio na poternici MUP, a kom su građani toliko verovali da su mu poklonili čak automobil i motocikl!


Iako ova dva slučaja nisu povezana, zaprepašćujuće je da su obojica uspela da ubede veliki broj ljudi da su sveštena lica.

Poštovan u narodu


- Otac Varnava je bio popularan u narodu. Njemu su se, pored običnih građana, i ugledni privrednici u Kragujevcu ispovedali, ljubili ruku, dobijao je bogate priloge. Svi su ga obožavali - kaže izvor našeg lista.


Prema njegovim rečima, Šumadinci su ovog naočitog i rečitog „monaha“, navodno izbeglog iz Republike Srpske Krajine, prihvatili kao rod najrođeniji.

- Pričao je da se svojevremeno zamonašio u manastiru Krka. Manastir Denkovac u kome je služio postao je poslednjih godina duhovno središte ovog kraja - priča naš sagovornik.


Ovaj čovek brzo je stekao poverenje građana.

- Varnava je brzo ušao u naše živote. Svi smo mu verovali. Ipak, najdalje je prošao jedan naš prijatelj. Kupio mu je čak automobil i motor - priča jedan Kragujevčanin.

 
Prema njegovim rečima, bilo mu je sumnjivo što monah vozi motor, ali nije mogao da ubedi prijatelje koji su mu rekli „da ne bogohuli“.

- Čuđenje i strah pohranjivala je i činjenica da monah nije postio u vreme Velikog posta i da je odstupao od mnogih strogih pravila - kaže naš sagovornik.


Sumnja inspektora


Varnavi su rasli apetiti, bio je glavni gost na mnogim svetkovinama, sakupljao priloge za manastir...

- Igrom slučaja, jednom od inspektora koji je pobožan bilo je sumnjivo što se ovaj monah ne drži kanonskih pravila. Saznao je njegovo civilno ime i ubacio ga u sistem. Ispostavilo se da je desetak godina bio na poternici - priča izvor Kurira. Posle hapšenja, Z.B. pušten je da se brani sa slobode.


MONAH, A JEDE MESO!


Prilikom jedne posete manastiru Drači pored Kragujevca, „otac Varnava“ spremio je gulaš po „hilandarskom receptu“. Opšte čuđenje monahinja zbog činjenice da se na Hilandaru uopšte ne jede meso za njega nije predstavljao problem.

- Ova priča se i danas prepričava u Kragujevcu pričaju naši sagovornici.

kurir.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 8 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura