logo.gif


Bugarska Policija u saradnji sa Europolom i Interpolom upala u kancelarije Onecoina u Sofiji Print E-mail
ImageMnogo je pitanja i mnogo nepoznanica u vezi Onecoina. Zbog "vrištanja" pojedinaca i pojedinih grupa koje su se odavno uključene u ovaj "posao", uzdržavamo se od bilo kakvih komentara, ali prenosimo članak Bugarskog časopisa The Sofia Globe (www.sofiaglobe.com) o nedavnoj istrazi o aktivnostima pojedinaca uključenim u Onecoin. Tekst:

"Bugarske vlasti bolelo je uvo za Onecoin dok nisu počele istrage u Nemačkoj i širom sveta. Kada je đavo odneo šalu morali su da sarađuju sa interpolom i europolom, tako da je 17. i 18. januara ove 2018, policija izvršila raciju u kancelarijama Onecoina u Sofiji (isuviše kasno po meni) u međunarodnoj operaciji kako bi se neutralisala velika piramidalna prevara koja sadrži finansijsku prevaru, multi level marketing, pranje para i distribuciju Onecoina.

Sumnja se da je cela operacija služila za finansiranje kriminalnih aktivnosti i terorizma. Kažu da je zaplenjena dokumentacija i nekih 14 računara i servera. Jedna od posledica zaplene jeste da Onecoinu više ne radi simulator blockchain-a.

Kako prenose Bugarski mediji: https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/specializiranata-prokuratura-uchastva-v-neutrali-2/

istraga je prvobitno krenula iz Nemačkog grada Bielefeld, čiji su inspektori posetili Bugarsku i Sofiju oktobra prošle godine (2017). Očigledno je njihov dolazak inicirao nestanak/bekstvo Ruje Ignjatove sredinom oktobra.

Novinari Bugarskog Capitala https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/01/19/3115409_specializiranata_prokuratura_e_pretursila_ofisite_na/

su intervjuisali Bugarskog javnog tužioca, koji im je preneo rezultate sadašnje istrage da Onecoin obavlja svoju kriminalnu „delatnost“ u preko stotinu različitih fantomskih kompanija na 4 kontinenta.

Nemačka istraga se vezuje za dve ženske osobe Bugarskog porekla sa Nemačkim državljanstvom. Jedna je Ruja Ignjatova, a za drugu se veruje da je majka Ignjatove, Veska Ignjatova.

Pored Nemačke, Bugarske vlasti kako kažu sarađuju i sa vlastima Engleske, Irske, Italije, Amerike, Kanade, Ukrajine, Litvanije, Letonije, Estonije i mnogih drugih, što uliva nadu da će inostrani promoteri („veliki lideri“) biti takođe meta istrage. Pre svega bi najviše voleo da pomenuti u prethodnoj temi budu izvedeni pred sud (Ken Labine, Kari, Igor Alberts, Tom McMurrain i mnogi drugi).

Poznajući rasulo pravnog sistema u Srbiji, nadam se da će inostrani pritisak dovesti do tužbi protiv domaćih lica kao što su Mihail Petrović, Igor Nikolić, Nikola Korbar i drugi…Naročito ova trojka jer su se pojavljivali na inostranim seminarima i video klipovima (Petrović i Korbar), dok je Krnić uzeo na sebe da uspostavi navodni onecoin-debate forum (debata forum, arhiviran link za svaki slucaj – https://archive.fo/LmUNL), na kome se najmanje vršila debata. Jednostavno, Krnić napiše neku fantaziju na trenutnu temu/kritiku Onecoin-a i onda kaže, eto dokazao sam da je vest bila lažna/loša/nebitna/izmišljena itd…Svaki dalji komentar obično bude ispljuvan ili obrisan. Od nekoliko kritičara koji učestvuju na pomenutoj „debati“ ostalo je samo par njih koje uglavnom vređaju neimenovani učesnici flatrate, openmind, slobodanboda itd. Cenzura i banovanja su uobičajena praksa.

Čak sada nakon objave istrage i racije kompanije, cela ta ekipa oko Krnića se trudi da umanji njen značaj. Slično se dešavalo kod prevara Zeek Rewards i Telexfree, kada su tamošnji lideri umanjivali značaj istraga i pumpali dezinformacije da će kompanije dokazati svoju nevinost i da je krivica kritičara i konkurenata koji su ljubomorni ili mrze kompaniju. Na stranu to što se dokazalo da su obe pomenute kompanije vršile piramidalne prevaru sa ilegalnim finansijskim aktivnostima uz naravno pranje novca. Isto se i sada dešava, uz komentare ovih „eksperata“ praćenih ismevanjem kako je istraga šuplja i da će kompanija Onecoin/Onelife dokazati koliko je „transparentna i legitimna“. Toliko je transparentna da do dana današnjeg nije objavljen ni jedan finansijski izveštaj…Da ne spominjemo samo broj fantomskih kompanija koje je otvarala uža i šira familija Ignjatove, i preko njih prala novac od cele prevare.

U svakom slučaju videćemo, nadam se, veoma uskoro ko će se poslednji smejati. Na konto prethodnog teksta biće da nas čeka iznenađenje. Ova 2018 nije mogla bolje da počne bar kad su prevare u pitanju.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura