logo.gif


Lažni deda mraz Print E-mail
ImageU Subotici je ovih dana viđen lažni Deda Mraz koji je zaustavljao građane, želeo da ih fotografiše i tražio novac od njih pod izgovorom da sakuplja priloge za Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka".
Rukovodstvo i zaposleni ovog Doma zgroženi su da neko lažnim izgovorom, koristeći ustanovu koja brine o bolesnim mališanima, želi da obmane građane i prisvoji novac za sebe.

Muškarac je obučen u kostim Deda Mraza šetao Suboticom, prilazio je prolaznicima, uglavnom ženama sa decom. Fotografisao se sa njima i za uzvrat tražio novac uz priču da je njihova donacija namenjena "Kolevki".

Kada su zaposleni saznali šta se dešava jedan od njih je odmah otišao u centar da pronađe lažnog Deda Mraza i uspeo je u tome. Prišao mu je i pitao ga je o čemu se radi i zašto prikuplja novac za Dom, a prevarant je užurbano pokupio svoje stvari i izgubio se ubrzanim koracima.

Nenad Kozomora, direktor "Kolevke" apelovao je na sve Subotičane da ne doniraju ništa na ovaj način za Dom, jer ustanova donacije isključivo prima organizovano i jasno naznačeno, dok je svaki drugi vid akcije pokušaj zloupotrebe.

- Neverovatno da neko može da koristi ime naše ustanove i dovodi građane na ovaj način u zabludu. Slučaj ću prijaviti policiji, a na građane apelujemo da ne nasedaju na ovakve prevare – izjavio je Kozomora.

blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 11 guests online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura