logo.gif


Lažni radnici "Gradske čistoće" prodaju čestitke Print E-mail
Image"Na vrata su mi pokucali mladići, koji su na prvi pogled delovali simpatično i kulturno, a delili su novogodišnje čestitke. Iako nisu iziričito tražili određenu svotu novca, podrazumevalo se da bi ih za uzetu čestitku trebalo malo počastiti. Ipak, jedna stvar probudila mi je sumnju da se radi o podloj prevari..." priča sugrađanin Vladimir. Kako kaže, momci su se predstavili kao radnici javnog preduzeća.

- Rekli su da su zaposleni "Gradske čistoće" i da oni sada, kao "naši đubretari", dele čestitke građanima. Prva misao koja mi je proletela kroz glavu jeste da se radi o nekoj prevari, jer koliko se sećam, slični slučajevi su se dešavali i prethodnih godina - dodaje on.

Da ga predosećaj nije varao, potvrdili su nam iz JKP "Gradske čistoće".

- Na žalost i ove kao i prethodnih godina Beograđane nepoznata lica pokušavaju da prevare lažno se predstavljajući kao radnici JKP "Gradska čistoća" u čije ime traže od sugrađana novac u humanitarne svrhe ili prodavajući novogodišnje čestitke. Naše preduzeće oseća obavezu da upozori i podseti sugrađane da ne nasedaju na takve prevare, jer izuzev uniforme koje ta nepoznata lica nose, a koje podsećaju na uniforme radnika JKP "Gradska čistoća" ti ljudi nemaju nikakve veze sa preduzećem - poručuju iz "Gradske čistoće".

Iz preduzeća savetuju sugrađanima da ne stupaju u kontakt sa tim osobama koje ne samo da pokušavaju na prevaru da im uzmu novac, već takvim protivzakonitim aktivnostima narušavaju ugled i poverenje koje preduzeće uživa kod Beograđana.

- Apelujemo na sugrađane da svaki takav slučaj prijave nadležnim organima - navode u svom saopštenju.

blic.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura