logo.gif


Saopštenje MUP-a Print E-mail

Београд, 5. децембар 2017. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције у Београду ухапсили шест особа због постојања основане сумње да су починили више кривичних дела преваре у вези са собраћајним удесима.

У саопштењу се наводи да су лишени слободе адвокати Д. М. (1980) и А. Ш. (1974) због постојања основа сумње да су починили кривична дела превара у осигурању, фалсификовање исправе и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Такође, ухапшени су и Б. С. (1987), С. М. (1965), А. Р. (1989) и Ј. А. (1988), који се сумњиче за то да су починили кривична дела превара у осигурању и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Они су током 2013. и 2014. године на основу фингираних саобраћајних незгода и фалсификоване документације од осигуравајућих друштава противправно присвојили приближно четири милиона динара.

Осумњичени се терете за то да су фингирали саобраћајне незгоде на територији Београда, тако што су у контролисаним условима правили судар између аутомобила и оштећења на њима.

Како се сумња, као возила која су изазвала саобраћајне незгоде, осумњичени су користили возила ниже класе и вредности, регистрована у Србији, а као оштећене аутомбиле високе класе и вредности, регистрована у власништву иностраних рент а кар агенција.

Сумња се да су након тога различитим осигуравајућим друштвима подносили фалсификовану документацију и на тај начин раднике осигуравајућих друштава доводили и одржавали у заблуди, лажним приказивањем чињеница у вези са штетним догађајем, висином штете и другим чињеницама релевантним за подношење одштетних захтева.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Првом основном јавном тужилаштву у Београду.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura