logo.gif


Umesto u presu, dizelaše šalju nama Print E-mail
ImageSve strožiji propisi o zaštiti životne sredine naterali su vozače u zapadnoj Evropi da se reešavaju starih automobila, posebno dizelaša.

Svoj doprinos dali su i automobilski dileri, ali i države, uvođenjem premija pri kupovini novih automobila. Svrha premije je stimulacija stanovništva da kupe novi automobil i reše se starog modela koji ne ispunjava poslednje standarde – Euro 5 i Euro 6.

Zamišljeno je da svaki stari automobil, koga vlasnik zameni novim, završi u presi. Međutim, istraživanje novinara nemačkog Auto Bilda pokazalo je da malo automobila bude stvarno uništeno.

Novinari su došli do saznanja da najveći broj "smrdljivih dizelaša" samo nastavlja život u istočnoj Evropi.

Od jednog insajdera Auto Bild je dobio informaciju da radnici na reciklaži starih dizelaša od trgovaca polovnjacima dobiju oko 200 evra po automobilu.

Zarada dilera je mnogo veća jer potpuno funkcionalne i dobro opremljene automobile prodaju u istočnoj Evropi za najmanje 2.000 evra. Auto Bild navodi da se u istočnoj Evropi traže dizelaši s normom Euro 3 ili Euro 4, posebno automobili marki Folksvagen, Mercedes i Audi.

www.b92.net
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura