logo.gif


Češki mlijarder i mogući premijer optužen za prevaru Print E-mail
ImageČEŠKA policija zatražila je od parlamenta da ukine imunitet izglednom premijeru Andreju Babišu kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog navodne prijevare u korištenju europskih fondova, javlja u srijedu češka agencija ČTK. Babiš, čija je stranka ANO premoćno poedila na parlamentarnim izborima u oktobru, ne priznaje bilo kakvu odgovornost i tvrdi da su optužbe politički motivisane.
 
Policija ga sumnjiči da je pre gotovo deset godina prikrio vlasništvo nad farmom Rodino gnijezdo i kongresnim centrom kako bi dobio dva miliona evropskih subvencija u sklopu programa namenjenog malim poduzetnicima.
 
Gotovo sve stranke odbile saradnju ako Babiš postane predmet istrage
 
Predsednik Miloš Zeman zadužio ga je da formira novu vladu, ali ovaj slučaj oslabio mu je izglede za formiranje koalicije jer su gotovo sve od ostalih osam stranaka u donjem domu parlamenta odbile sarađivati s njime ako bude predmet istrage.
 
Babiš stoga ima u vidu manjinsku vladu, koja bi mogla biti formirana u sedmicama koje dolaze, ali bi ipak mogao izgubiti glasanje o poverenju.
 
Njegova stranka dobila je 78 mjesta na izborima i nije dobila potporu ni jedne druge stranke osim moguće podrške komunista koji imaju 15 zastupnika.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura