logo.gif


Raznolike cene nepostojećih proizvoda Print E-mail
ImagePrijatelj je uzeo hleb sa police koji košta 25 dinara. Kad je došao na kasu, taj hleb je koštao 55. Žalio se, odveo kasirku, i tamo su ustanovili da ispod hleba koji je uzeo stoji cena od 25 dinara, ali je prodavačica rekla da tog hleba za 25 dinara nema, da je ostao samo onaj od 55. Naravno, objašnjenja prodavaca ne bi zadovoljila ni prosečnog osnovca, ali oni baš i ne haju za pritužbe potrošača, a inspekcije se prave lude jer niko ne želi da dira mega markete.

Razlog zašto se ne diraju veliki, je (bar po meni) što zapošljavaju veliki broj ljudi, a u zemlji gde je nezaposlenost velika, svako zatvaranje i otpuštanje velikih, može da stvori dodatne nemire.

I meni lično se mnogo puta desilo da uzmem proizvod, pročitam cenu i tekst, dođem na kasu, i otkuca mi se cena 2 ili 3 puta veća.

Onda počinju objašnjenja, glupa i besmislena, ali najstrašnije mi je što Vas prodavi gledaju sa prezirom i kao nekoga što napravi grešku i onda se žali...

Ovo je trend koji traje i koji opstaje, i malo je toga što se može učiniti jer oni koji treba da štite potrošače ne rade svoj posao.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura