logo.gif


Kako kupci "ojade" mega markete Print E-mail
ImageNaravno, teško je reći da će neko baš "ojaditi" mega markete, ali sve je više žalbi da kupci kradu po mega marketima i prodavci se sve više žale.

Zapani sistem da sami upakujete voće i povrće, izvagate i zalepite nalepnicu, kod nas baš ne funkcioniše onako kako je zamišljen. Suočeni sa dugogodišnjim krizama i večitom bedom za vratom, pojedinci su navikli da na nepošten način dođu do onoga što im treba. Ako imaju tri vrste jabuka sa različitim cenama, neki će uzeti najskuplje a otkucati najjeftinije, a ako ih uhvate, jednostavno kažu da su napravili grešku.

Tako je i sa ostalim proizvodima. Recimo izvagaju kilogram nečega, zalepe nalepnicu, a onda dodaju još nekoliko komada, trebaće.

Jedan od gorih slučajeva je ovaj: "Svašta im pada na pamet, dešava se i da prepakuju hranu. Mi smo u jednom objektu imali slučaj čoveka koji je dolazio sa svojim papirom za meso. Kupi kod nas meso, pa ga prepakuje u papir druge mesare koji je poneo sa sobom, a ovaj iz radnje zgužva i baci. Posle na kasi samo kaže da je to uzeo u mesari pored i ne plati", jadaju se trgovci".

Pojedini marketi ponovo vraćaju trgovce na vage, ali neće im ni to baš pomoći jer su se pojedinci dosetili sledećeg.

Kupe recimo musli, običan i onaj bolji. Trgovac izvaga, zalepi nalepnicu i kupac ide na kasu. U sledećem redu prepakuje skuplji musli u kesu onog običnog i dođe na kasu.

Kasirka zna da je kolega vagao i zalepio cenu, pa nema potrebe da proverava šta je u kesi...

Muljaju jedni, muljaju drugi, a na kraju sve kupi onaj reularan i pošten kupac koji uvek i u svakoj situaciji ispadne žrtva.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura