logo.gif


Skimmeri (čitači) na benzinskim pumpama Print E-mail
ImageIako je ovo opasno po prevarante zato što su kazne visoke i skoro svaka pumpa ima video nadzor, ipak oni ne mogu ovome da odole. Nekada rade i u saradnji sa nekim sa pumpe, a nekada i zaposle svoje ljude na pumpe.

Komplikovano, ali izvodljivo, rekli bi Amerikanci.

Pošto sve veći broj pumpi ima direktno plaćanje na samoj točilici za gorivo, vozači mogu sami da sipaju gorivo i da plate kreditnom karticom.

Na pojedinim pumpama na zapadu, izvrši se i po nekoliko stotina transakcija što znači, nekoliko stotina brojeva kreditnih kartica i pin codova...BOGATSTVO!

Prevaranti ovo znaju, i počeli su krišom da postavljaju skimmere (čitače) koji im automatski prenose broj kartice i pin code čim osoba provuče karticu.

Nekoliko meseci sakupljaju brojeve kartica, a onda uplaćuju sebi novac sa tih kartica na svoje račune internet banaka.

Postavljanje skimmera traje nekoliko sekundi. Pojedini prevaranti pošalju pomagača da ometa kasirku ili radnika na pumpi da ne bi bili viđeni.

Posle nekoliko meseci, i prevaranti i pogači nestaju iz zemlje, pa ih je teško uhapsiti čak iako imate njihove likove na video zapisu.

Srećna okolnost je da se policija u svetu sve više bavi ovakvim prevarama i kazne su sve veće, ali Vi se ipak čuvajte.

Skimmere je nekada lako prepoznati.Ako Vam na slotu nešto izgleda preveliko ili izgleda kao da ne bi trebalo da bude tu, možda je postavljen skimmer.

Image

 Image

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura