logo.gif


Lažni čekovi, pravi čekovi Print E-mail
ImageZnamo pouzdano da je jedan broj građana imao problem sa ovom prevarom a i pre smo pisali o tome, ali sada ova prevara ima novi oblik, pa da vidimo o čemu se radi.

Cela prevara se zasnivala na sledećem: Ako prodajete nešto u oglasima, jave Vam se "strani kupci" koji žele da kupe Vašu robu ili da plate Vašu uslugu.

Pošto su iz inostranstva, pošalju Vam ček, ali taj ček je uvek na mnogo veći iznos od vrednosti robe i zato traže da im vratite ostatak novca.

Naravno, čekovi su lažni pa ako im vratite preostali iznos, vi ste na gubitku.

Sada prevaranti koriste drugi trik. Prate u oglasima ko svakodnevno prodaje nešto, kupuju robu, plaćaju pravim čekovima, i tako nekoliko puta.

Onda, jednog dana stiže ček koji je na mnogo veću sumu nego pre i od Vas se traži dadeo novca vratite vlasniku.

Pošto ste pre proveravali njihove čekove, postoji velika verovatnoča da sada nećete, i ako im vratite novac...na gubitku ste.

Takođe, ova prevara ima još jedan obrt. Kupuju robu na manje količine, plaćaju pravim čekovima, a onda naprave veliku naruđbu, pošalju lažni ček i ako prođe..prođe.

 Image

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura