logo.gif


Sipaju apurin u kafu staricama a posle ih pljačkaju Print E-mail
ImageSipaju im apaurin u kafu, od kog završe u bolnici u komi: Lopovi po Sarajevu prilaze staricama, na prevaru im ulaze u stan i pljačkaju..
Građani Sarajeva uznemireni su novom pojavom u gradu prema kojoj, kako neki od njih tvrde na društvenoj mreži Fejsbuk, nepoznate osobe presreću starije i iznemogle osobe, kojima na prevaru ulaze u dom, gde ih drogiraju i pljačkaju.

ako je jedna žena na ovoj društvenoj mreži pozvala na oprez sve one koji se brinu o starijima, da im posebno skrenu pažnju na preterano ljubazne i prijateljski nastrojene strance koji presreću ljude i nude im pomoć na ulici, u tramvaju, na pijaci... Kako tvrdi ova žena, pre dva dana njenu je poznanicu na ulici, po povratku iz kupovine, presrela žena srednjih godina i, glumeći da se poznaju, ponudila da joj ponese teške kese s namirnicama. Starica je na to pristala, iako se nije mogla setiti da poznaje strankinju.

Posle usputnog razgovora i po dolasku do kuće, starija žena je pozvala nepoznatu ženu u svoj dom na kafu. Pošto su popile kafu, nesrećna žena se probudila na neurohirurgiji! U nesvesti, u opljačkanom stanu, pronašla je ćerka.

Kako su kasnije shvatili, nepoznata osoba je iskoristila priliku i starici sipala neku vrstu droge u kafu pošto ju je pozvala u dom, a kada je starica izgubila svest, opljačkala je stan i pobegla.

- Ćerka ju je našla bez svesti, to se desilo pre dva dana u centru grada. Žena je sada u komi, a prema rečima ljudi sa neurologije ona je treći slučaj trovanja starica koje žive same. Danas sam čula od koleginice da je isti scenario završio fatalno prošle godine. Delite, širite dalje, recite mamama, komšinicama, tetkama da se čuvaju. Čuvajte svoje stare... – istakla je u javnom postu jedna od korisnica društvene mreže Fejsbuk.

GRAĐANI UZNEMIRENI

U MUP Kantona su nam kazali kako nemaju prijava o ovakvim slučajevima, ali da je pre dva dana zabeležen slučaj teške krađe u kući starije žene koja sama živi na Mejtašu.

Međutim, uznemireni građani Sarajeva tvrde da se nedavno isto dogodilo na Grbavici. Navodno je starica iz tog naselja takođe drogirana,posle čega je tri dana provela u komi. Korisnici ove društvene mreže navode da su se slični slučajevi dešavali i u Lukavici i u naselju Sedrenik. U svim slučajevima žene su, navodno, drogirane i opljačkane i jedva su ostale u životu.

U BOLNICI ZAVRŠILE I ŽRTVA I PLJAČKAŠICA

Navodno, lopovi se po pravilu pozivaju na nepostojeće poznanstvo, a ne libe se da starijima priđu i na ulici, u tramvaju. Tako zadobiju poverenje starijih osoba koje ih pozovu na kafu, a pošto žrtve popiju kafu, probude se u bolnici. Navodno je, u jednom ovakvom slučaju, prilikom pretrage krvi žrtve, pronađena veća količina apaurina.

Sličan slučaj, podsetimo, zabeležen je u decembru prošle godine u sarajevskom naselju Ilidža, kada je tokom pljačke preminula 85-godišnja starica Maida Gogalija. Nju je u njenom stanu orobila Amina Omeragić (49), koju su članovi Maidine porodice pronašli onesvešćenu u hodniku, nakon čega je i ona hospitalizovana. Sumnjalo se da je Omeragić drogirala staricu kako bi nesmetano mogla iz njenog doma da pokupi novac i zlato. Međutim, pošto je starica preminula, pljačkašici je verovatno od straha pozlilo pa je i ona izgubila svest.

TRAŽI JE I SRBIJA

Tada se moglo čuti da je za ovom ženom, inače lečenom narkomankom, pravosuđe Srbije 2013. godine raspisalo potragu zbog razbojništva. Ona je u Srbiji hapšena još 2009. godine, zajedno sa Željkom Paunovićem, koji je tada imao 27 godina. Policija je objavila da je Paunović pronalazio kuće u kojim su same živele starije i nemoćne žene.

Kod njih bi onda dolazila Amina, koja im se predstavljala kao radnica humanitarne organizacije koja je tražila pomoć. Starice bi je pustile u kuću i skuvale joj kafu, a ona bi iskoristila njihovu nepažnju i u kafu im stavljala lekove za smirenje posle čega su žene padale u nesvest. Prevarantkinja bi tada prekopala celu kuću i odlazila sa novcem, zlatom i drugim vrednim predmetima.

faktor.ba.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura