logo.gif


Gatare i vračare oko pravoslavnih crkava Print E-mail
ImageSvesni ove pojave lakog bogaćenja na tuđoj muci, sveštenici Bregalničke eparhije upozoravaju vernike i građane da ne veruju svakome.

Pre i za vreme velikih hrišćanskih pravoslavnih verskih praznika, kojekakve gatare i vračare na istoku Makedonije zarađuju i po 3.000 evra. Prema proceni sveštenika Bregalničke eparhije Makedonske pravoslavne crkve, samo u regionu Štipa i Kočana akivno "operiše" najmanje 16 gatara i vračara.

Svesni ove pojave lakog bogaćenja na tuđoj muci, sveštenici Bregalničke eparhije upozoravaju vernike i građane da ne veruju svakome.

- Ne tražite pomoć od samozvanih božijih ljudi, pogotovo ne za bilo kakav problem kada su u pitanju vaša deca - poručio je iguman Lesnovskog manastira, otac Damaskim, nakon pojave sve većeg broja gatara i vračara u tom delu istočne Makedonije.


On dodaje da roditelji, a pogotovo babe i dede, treba da znaju da kada dete zaplače, ili je bolesno, ili ga nešto tišti, da ga niko nije uročio ili omađijao. Pomoć treba da potraže kod medicinskih lica, a ne odmah da ih vode kod kojekakvih gatara, vračara ili samozvanih, lažnih isceljitelja, jer će detetu tako nparaviti još gore.

 

telegraf.rs

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura