logo.gif


Totalna rasprodaja na internetu Print E-mail
ImageJoš jedna od vrlo popularnih i veoma uspelih prevara u poslednje vreme. Toliko je sve dobro zamišljeno, da je teško odoleti.

Postoje oglasi gde se reklamira (često se ulaže veliki novac u reklamu da bi sve izgledalo kao prava stvar) roba koja se prodaje po skoro smešnim cenama, zato što se radnja zatvara, zato što je outlet ili nešto slično. Kada odete na sajt, sve je lepo i glamurozno. Slike najpoznatijih brendova, elektronika, gadgeti, garderoba, kozmetika...sve sniženo i do 90%.

Pored svake slike imate i količinu koja je ostala (nije uvek pravilo ali je učinkovito), kao i, u nekim slučajevima, on line help.

Ovakve sajtove poseti na desetine hiljada ljudi dnevno, pa neka samo 10% uplati određene iznose, onda možete da zamislite kolika je ostvarena dobit.

E sad..Gde je još trik. Pojedine kompanije koje se bave internet prodajom, otkupe velike količine robe po jeftinim cenama od proizvođača a onda ih jeftino prodaju i na internetu.

Evo, čisto ravnanja radi. Pojedini modeli patika poznatih proizvođača mogu nekada da se nabave ispod 10 dollara, naravno kada se odlučite da kupite više hiljada komada i ne radi se o novijim modelima. Posle internet kompanija proda ove patike uz 100% dobiti...i to je odličan posao.

E sada...Gore pomenuta prevara je upravo pandam toga, samo je više šljašteća i privlačnije od obične kupovine na internetu.

Kao i uvek, potrebna je dtaljna provera sa kim se upuštate u posao jer je jako puno prevaranata pa je u prvi momenat teško razlikovati ko je ko...

Budite oprezni, sve dobro proverite, ne trošite mnogo, a posle će Vam se samo kazati...
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura