logo.gif


Smishing Print E-mail
ImageVerovatno ste mnogo puta čuli o Phishingu (nelegalnom sakupljanju ličnih i finasijskih informacija na internetu) a sada nam dolazi i smishing...koji se zove tako jer se šalje u SMS porukama. Trik je vrlo jednostavan. pošalju Vam, obaveštenje da postoji problem sa kreditnom karticom ili da je poreska inspekcija tražila dodatne podatke i kada to pročitate na dnu poruke stoji link koji morate da kliknete.

Od linka zavisi da li će da Vam "uvale" trojanca, virus kojim će da kontrolišu Vaš telefon, ili će tražiti da ukucate Vaše lične i finasisjke informacije.

Ova prevara je nastala zato što su ljudi postali pametniji: Ne otvaraju emailove i ne odgovaraju na pozive sa nepoznatih adresa i brojeva telefona.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
We have 1 guest online
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura