logo.gif


Online counselor (savetnik) Vas uči kako da zaradite novac na internetu Print E-mail
ImageOvo je malo komplikovano ali krajnji rezultat pojedinih dela sumnjivih savetnika, govore nam da se radi o prevari. Odmah da napomenemo, SAVETOVANJE (Coaching) JE SASVIM LEGALAN POSAO I MI SE NE BAVIMO NJIME, nas interesuju pojedini prevaranti koji se iza ovakvih naziva kriju. Šta je Coaching je lepo objašnjeno na sajtu www.coachingakademija.com i kaže:

"Pod terminom coaching se generalno podrazumeva proces u kome se radi na razvoju resursa i sposobnosti klijenata, pri čemu coach vodi i podržava svog klijenta u ostvarenju njegovih ciljeva, želja i namera. Coaching klijentu omogućava prevazilaženje ličnih barijera i granica, dovodi ih u stanje da ciljano upotrebe svoje najbolje sposobnosti i podržava ih da svoje zadatke u okviru nekog tima (porodica, kompanija…) ispune na najbolji mogući način.
Uvođenje coaching tehnika nudi dragocenu podršku i stručnu pratnju pojedincima ili timu pri ostvarivanju poslovnih ciljeva, savladavanju teških situacija ili promena".

Takođe, u biznisu imate savetnike koji pomažu kompanijama i pojedincima da razviju svoj biznis ili isti unaprede.


E sad...gde zaista počinju problemi?

Jedan deo prevaranata je veom inteligentan i svakodnevno prate šta se dešava na tržištu, pa svoje znanje nude putem web sajtova predstavljajući se kao Business savetnici, ili Internet Business savetnici.

Kada govorimo o prevarantima, opet zavisi na koga naletite.

Imate diletante koji će odmah da Vam traže novac a da nisu ništa ni počeli da "rade", ali postoje i oni opasniji, koji istina naplate neki mali iznos u početku, a ostatak ćete platiti kada se posao "razvije".

U početku koji je jako važan za prevarante, oni Vam šalju gomile izveštaja, tabela, slika lažnih čekova gde su njegovi klijenti zaradili velike iznose, tvrdnje onih koji sarađuju sa njim...uglavnom, uradiće sve da Vas privuku i da Vas ubede da ste sretni što ste naleteli na ovu osobu.

Sledeći korak je da Vas "upute" u pravcu koji donosi novac. Mogući predlozi su ulaganja u akcije ili kupoprodaja roba i usluga na internetu.

Obično Vam ponude 5-6 sajtova gde možete naći informacije gde i kako možete nabaviti robu ili otkupiti prava na usluge koje ćete dalje, putem interneta prodavati, a da ih i ne vidite...

Kada se odlučite za nešto što Vi mislite da je interesantno, Vaš savetnik vam obezbeđuje kontakte sa osobom koja robu ili usluge prodaje..

Naravno, dobićete i telefon, i sve potrebne informacije, a plaćanje možete izvršiti direktno ili preko svog savetnika.

Da ne dužim dalje..I savetnik i vlasnici sajtova su deo jedne te iste grupe koja se bavi prevarama i gde je savetnik isturena figura od poverenja jer tako ljudi imaju više poverenja i lakše plaćaju ono što im se kaže.

Čitao sam razne blogove gde se pominju prevaranti po imenima, ali sam video i komentare onih kojima su ovi prevaranti "pomogli". I jednih i drugih komentara je mnogo, pa čovek kada pročita sve to, počne da se pita da je sve istina što im se govori ili nije...
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura