logo.gif


Kakva je naša korist od prevare, pa niko se nije pobunio 25 godina? Print E-mail
ImageIskreno, ovo zvuči sasvim razumno. Takođe, slagalica je najgledanija emisija već dugi niz godina, pa je verovatno trn u oku mnogim vlasnicima televizija.

Ipak, da čujemo šta kažu šta imaju da kažu oni koji slagalicu uređuju: - Ne postoji nikakav argument za prevaru. Naše je pravo da utvrđujemo pravila igre i nikoga ne obmanjujemo. U pitanju je čista slučajnost, kakva je tu naša korist, koga mi tu varamo? Te kvalifikacije o prevarama su jako zlurade, da ne želim da komentarišem.

- Igramo se na način koji smo propisali, nikada se nijedan takmičar nije požalio da je prevaren za ovih 25 godina, koliko emisija postoji. Što se tiče toga da oni sami zaustavljaju slova govoreći "stop", to ima svoju svrhu. Možemo i mi sami da zaustavimo slovo, nije nikakav problem. Ali postoji razlog. Svaki zadatak mora da se čuje, jer postoje ljudi koji imaju problem sa vidom, i njima je značajno da čuju sve što se dešava u emisiji - navodi Ćirović i dodaje da je nemoguće da se u emisiji koja traje toliko godina, ne ponovi ista kombinacija.

MOGUĆE I PONAVLJANJE PITANJA

- Može da se pojavi dva puta isto pitanje. Zašto da ne. Postoji na primer, 610 pitanja u igri "Ko zna zna", kako je moguće da se nikada ne pojavi isto pitanje za toliko godina. Isto je i drugim igrama. Nikada ne bismo ponavljali pitanja u istom ciklusu, ali kada prođe izvestan period, zašto da ne -  zaključuje urednica kviza "Slagalica", Slavica Ćorović.

Prema rečima Boška Marića, stručnjaka za primenjenu matematiku, kompjuteri se retko koriste u kriptografiji, jer postoji mogućnost da se isti niz ponovi, baš kao što se dogodilo u ovom slučaju, pa je najlakše unapred odrediti kombinacije.

Pogledajte priloge iz dve emsije, od pre devet godina i sada, u kojima se istim redosledom pojavljuje ista kombinacija slova.

telegraf.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura