logo.gif


Kako su Rumuni skinuli više od 200,000 evra sa bankomata? Print E-mail
Image"Tokom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih pronađeno je i oduzeto 71.900 kuna, 7.170 eura i 100 funti, prenosni računar, iše mobilnih uređaja, USB kabal prerađen za spajanje na priključak perifernog uređaja bankomata, SIM kartice, bušilica s ''krunom'' za izradu rupa, bankovne kartice, više odvijača, dleto, ruksak kao i delovi odeće koju su počinitelji imali prilikom počinjenja krivičnh dela (majice, kape i sl.)" Šestorica Rumuna širom Hrvatske počinili su 12 krivičnih dela tako što su skidanjem novca sa računa ojadili bankomate za oko 1,5 miliona kuna ( oko 202.400 evra).

Kako je rečeno u zagrebačkoj policiji, oni su se kačili na bankomate uz pomoć lemilice ili busilice kraj tastature za unošenje PIN-a, spajali se na periferni uređaj i izdavali nalog za isplatu novca koji se u tom trenutku nalazi u bankomatu.

Počinili su ukupno 12 kaznenih dela teških krađa.

Prema rečima šefa Službe organizovanog kriminaliteta Zvonimira Petrovića, oni su na navedeni način počinili sedam krivičnih dela na području zagrebačke policijske uprave, četiri na području Istre i jedno na području primorsko-goranske, a otuđeno je najmanje 1.517.500 kuna.

- Tokom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih pronađeno je i oduzeto 71.900 kuna, 7.170 eura i 100 funti, prenosni računar, iše mobilnih uređaja, USB kabl prerađen za spajanje na priključak perifernog uređaja bankomata, SIM kartice, bušilica s ''krunom'' za izradu rupa, bankovne kartice, više odvijača, dleto, ruksak kao i delovi odeće koju su počinitelji imali prilikom počinjenja krivičnih dela (majice, kape i sl.) - rečeno je u zagrebačkoj policiji, preneli su hrvatski mediji.

Pet rumunsih državljana je pritvoreno, dok je jedan u bekstvu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura