logo.gif


Pratite svoju decu putem mobilnog telefona Print E-mail
ImageJoš jedna od najnovijih prevara i bila bi idealna kad bi bila istinita. Naime, prevaranti nude opciju da pratite svoje dete satelitski pa čak i da im prisluškujete razgovore i čitate poruke. E sad...zaista postoje nadarena deca koja uspevaju da "provale i prate" pšozive i poruke koje se obavljaju putem vibera i za tu uslugu naplaćuju određenu cenu (od 1,000 do 5,000 dinara) a pojedini čak postavljaju i kamerice da bi roditelji lakše pratili svoju decu.

Lično, nikada nisam bio niti ću biti pristalica "špijuniranja" dece, ali će mnogi roditelji, isprepadani onim što se oko njih dešava, radije pokušati da prate svoje dete nego da mu se nešto dogodi.

Prevaranti ovo znaju i nude usluge praćenja dece putem mobilnih telefona.

Naravno, pošto se deca ne odvajaju od telefona, prevaranti tvrde da im je dovoljan samo broj telefona i praćenje može da počne.

Naravno, većina nas vidi u filmovima kako se prate pojedinci i šta je sve tehnologija u stanju da uradi, pa će mnogi poverovati da je decu moguće pratiti putem mobilnog telefona.

U pnudi su obično paketi koji koštaju nekoliko desetina evra na mesec, ili smešno mali iznos na godišnjem nivou za koji objašnjavaju da je iz razloga što veći broj klijenata privuku, smanjuju se i njihovi operativni troškovi.

Ako se "upecate" i platite ovu uslugu, vrlo brzo ćete saznati da ovo nije moguće jer tako nešto zahteva i ljudstvo, i tehnologiju i dozvolu državnih organa pa ćete ostati bez para pokušavajući da uradite nešto nelegalno pa samim tim ne smete ni da ih tužite.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura