logo.gif


POŠTOVANI ČITAOCI (1,500 OBJAVA NA NAŠEM SAJTU) Print E-mail
Evo, prevalili smo i 1,500 objavljenih prevara na internetu, što nas stavlja u sam svetski vrh sajtova sa najviše objavljenih prevara.

Pregledali smo na stotine sličnih sajtova, ali broj objavljenih prevara nije ni blizu onoga što smo mi objavili.

Pomogli smo mnogima. Većina prevara je došla i do medija kao i nadležnih službi, što nas čini sretnim, ali nam je žao što nismo mogli pomoći onima koji su već bili prevareni, a iz prostog razloga JER NAM TO ZAKON NE DOZVOLJAVA, i mi se držimo toga! PO ZAKONU MI MOŽEMO DA SE BAVIMO SAMO PREVENCIJOM, I TOGA SE I DRŽIMO.

U augustu će biti 9 godina kako postojimo, a ceo sajt smo pokrenuli videvši prevaru u oglasima za posao na moru, koji nam je "vrištao" kao trgovina ljudima. Tako smo počeli.

A danas, i danas se borimo sa sličnim prevarama, jer se iste menjaju ili se samo  prefarbavaju, ili se od starih prave nove...ma šta da je u pitanju, mi smo tu.

Većina prevara se "gura pod tepih" kao da je to nešto minorno ili krivica oštećenih strana, a u stvari veći broj prevara u kraćem vremenskom periodu je najčešće pokazatelj da nešto u samoj zemlji, odnosno državnim organima koji bi trebalo da pomažu građanima,nije u redu.

Ipak, svako se bori na svoj način. Neki su više uspešni neki manje, ali je i dalje najbolji (svetski gledano) način da se odbranimo od prevara, da znamo kako se iste izvode.

Naravno, tokom godina bilo je komentara da takav način "daje ideje" prevarantima, što uopšte nije istina, jer i najjače svestske policije pa čak i FBI rade isto...pa nam je sasvim normalno da prevaru koju otkrijemo opišemo u originalu, jer samo tako čovek može naučiti gde bi mogao biti prevaren i samo tako može da se zaštiti, jer prevaranti menjaju imena, ali genezu same prevare, ne mogu.

Bez obzira šta neko mislio, mi nastavljamo rad. Bilo bi lepo kad bi imali i neke resurse, kad bismo mogli angažovati advokate i pravnike...ali, na žalost, mnogi se prave da prevare ili ne postoje ili da mogu biti prevarene samo "ovce", što nije tačno jer svako od nas će, bar jednom u životu, doći u takvu situaciju.

zato, čitajte naš sajt, pa ako uspete da pročitate makar i pola od onoga što smo objavili, male su šanse da ćete postati žrtva prevare.

Mi uvek kažemo: "Bolje nekoliko sati provedenih na našem sajtu, nego nekoliko stotina evra manje u džepu"...

Javljajte nam se i dalje, prijavite prevaru, pomozite drugima jer ako se naučimo da pomažemo jedni drugima ne tražeći ništa za uzvrat, život će nam biti mnogo lepši i lakši.

I za kraj, da ponovimo našu kovanicu još od samih početaka: BUDI DRUG, OBAVESTI OSTALE!

 

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura