logo.gif


Plaćeni računi za ceo mesec ili godinu Print E-mail
ImageOvo je jedna od najnovijih prevara koje su pokrenute na zapadu, i kao što to uvek i radimo, naši čitaoci su među prvima da to saznaju.

Zar ne bi bilo lepo da neko umesto vas plati vaše račune bar jedan mesec? Ili celu godinu?
Upravo to nude pojedini prevaranti na zapadu...i odlično prolaze jer je prevara potpuno nova.

Da bi navukli "žrtve" obično se oglašavaju kao neka manje poznata državna agencija, humanitarna organizacija ili velika kompanija koja vrši promociju.

Obično se oglašavaju na internetu (plaćeni oglasi) ili dele flajere u ustanova od značaja za društvo (crkve, bioskopi, pozorišta i sl.).

U oglasima se navodi da ako ste slabijeg materijalnog stanja ili nešto slično, ova organizacija Vam nudi da kao svog redovnog delovanja pomoći trećim licima ili kao određena akcija velike kompanije koja traje neko vreme, da plati Vaše račune jedan mesec ili godinu.

Kada Vas zainteresuju (a mnoge jesu), ostave broj telefona ili email (što je češći slučaj) i traže Vam da popunite određeni formular.

Kada popunite formular koji dosta lepo i profesionalno izgleda, posle nekoliko dana Vam se jave da Vas obaveste da ste ušli u najuži krug ili daVam je već odobreno i da će Vam računi biti plaćeni već od sledećeg meseca.

Oni koji su profesionalniji i nisu alavi, tražiće Vam dodatne podatke o visini cena     računa koje plaćate, primanjima i sl.

Onda će Vas obavestiti da Vam je sigurno odobreno plaćanje računa ali da morate da platite određeni iznos da bi se Vaša molba procesuirala blagajni i nadležnim instancama...Iznos nikada nije veliki (oko 10 dollara) i mngi pristanu da plate.

Pošto ste platili, čekate obaveštenje da su Vam računi plaćeni.

Onda Vam stiže obaveštenje da će računi biti sigurno plaćeni, ali ne taj mesec, pošto je kvota popunjena za taj period.

Tako se sve razvuče po nekoliko meseci za koje vreme prevare i po nekoliko hiljada ljudi a onda nestanu...

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura