logo.gif


Patike snižene 50% Print E-mail
ImageGledao sam patike, cena 5,000 dinara a navodno su bile 11,590...Naravno, i detetu je valjda jasno da takva patika i te kvalitete nikada nije bila niti će biti 11,590 ali cena stoji...i da je to samo sa patikama...Nažalost sa skoro kompletnom ponudom kod nas.

I svi to gledamo svaki dan ali niko ne reaguje, jer nam to valjda izgleda normalno i svakodnevna praksa... Na žalost ovo je obmana koja je javno izložena u prodavnicama i izlozima a obmana spada u krivično delo...pa zašto onda niko ništa ne čini da se ono zaustavi...

Pošto su kod nas vrednosti bilo čega odavno poremećene, valjda se prihvata kao činjenica da je sasvim u redu lagati, krasti, varati mušterije, podvaljivati jedne cene a naplačivati druge...uglavnom, ispada da se trgovci time i bave svakodnevno.

Koliko je god problem to što se ponašaju prema nama kao da smo magarci, veći je problem što se to toleriše...a toleriše se svakodnevno i nikome ne pada na pamet da uradi nešto po tom pitanju.

Hrvatska je ovo pitanje regulisala zakonom iz 2015 godine, dok se kod nas na ovo gleda kao na nešto minorno, a u stvari to je prava slika kako se kod nas štite građani...odnosno, ne štite se nikako.

Od jedne osobe koja bi trebalo da se bavi zaštitom potrošača i plaćena je za to sam čuo sledeći komentar: "Ima i večih problema od toga"...Na žalost, ni ti veći problemi se ne rešavaju.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura