logo.gif


O outlet radnjama Print E-mail
ImageNaravno ne želimo da etiketiramo sve radnje, nego samo one kojih je popriličan broj, koje nude robu koja je navodno "ostala" od prošlogodišnjih zaliha ili je ostao mali broj komada pa su cene jeftinije..Šta se najčešće krije iza takve ponude: Ako ste mislili da u ovim prodavnicama dobijate vrlo modernu, a brendiranu garderobu po nižim cenama, grdno ste se prevarili. Ovakva jedna rasprodaja vrlo često može da bude perfidna zamka prodavaca da vam uvali kojekakav bofl i škart.

U poslednje vreme sve je više takozvanih “outlet” centara, u kojima bi kupac trebalo da može znatno povoljnije da si pruiušti odeću ili obuću poznatih brendova i renomiranih modnih dizajnera od prethodnih sezona. Međutim, da li je to zaista baš tako?

Ljudi veruju da u ovim radnjama dobijaju popuste na brendiranu odeću koja je vraćena ili nije prodata prošle sezone, ali to najčešće nije slučaj. Većina stvari koje možete naći u outlet prodavnicama verovatno je izradila neka treća strana, a ne sam brend. To znači da je garderoba ofrlje sašivena od jeftinijih materijala, nekvalitetnih dugmadi i s manje šavova – objašnjava novinarka portala “Racked” Ebi Liber koja je uradila ogromnu reportažu na ovu temu.

Štaviše, procenjuje se da su otprilike 85 odsto odeće outlet radnje naručile specijalno za svoje rasprodaje, tako da im se izrada isplati u odnosu na cenu.

Etiketa na kojoj priše da se neki komad gardrobe prvobitno prodavao po određenoj ceni navodi kupca na pogrešan zaključak.

Zato, bolje nemojte da se zalećete da kupite više različitih komada garderobe u jednom butiku, jer postoji šansa da ćete tako baciti ogroman novac na bofl koji em neće ispuniti vaša očekivanja, em će vam se takva odeća i obuća vrlo brzo raspasti.

(Telegraf.rs / Lifehacker)
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura