logo.gif


Poslovi u inostranstvu-novi zaokret (internet verzija) Print E-mail
ImageO poslovima preko interneta smo mnogo puta pričali i pisali, pa nema potrebe da to činimo ponovo. sada ćemo se osvrnuti na novi način rada koji koriste prevaranti da bi došli do novca i ličnih informacija.

Prva verzija je da prevaranti prate oglase velikih kompanija za popunjavanje sezonskih radnih mesta, a zatim iste oglas "nadopune" po svojim potrebama.

 

Šta to znači?

Prevaranti traže žrtve bilo one koji su postavili svoje CV-ije javno na internetu, ili postave oglas za posao i čekaju žrtve.

Kada ih pozovete ili im pošlajete email, oni će se predstaviti kao zaposleni u poznatoj kompaniji koja sezonski prima radnike i da su oni zaduženi da intervjuišu potencijalne radnike.

razlika odprijašnjih prevara je da sada možete i da poverite da li oglas postoji, možete da nazovete kompaniju i pitate da li stvarno primaju radnike, a male su šanse da ćete pitati da li je tat i ta osoba postavljena kao neko ko će da intervjuiše radnike. PREVARANTI TO ZNAJU!

Posle nekoliko razgovora, u jednoj opciji će Vam tražiti novac da nešto platite (recimo proveru o nekažnjavanju ili nešto slično) a u drugoj opciji će pokušati da Vam izvuku što više ličnih podataka.

Ma šta da je u pitanju, prevaranti su postali lukaviji i mnogo teže ih je otkriti. Zato, čuvajte se i sto puta proverite o čemu se zaista radi.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura