logo.gif


Lažni krediti na internetu Print E-mail
ImageIako je ovo prevra na koju ne naseda veliki broj naših ljudi, ipak ima onih koji nam se s vremena na vreme jave i mole nas da im pomognemo da vrate novac koji su izgubili baš u ovakvoj prevari.

Kao i kod ostalih internet prevara, šanse da vratite svoj novac su nikave.Počinioci ovakvih prevara su daleko, u drugim zemljama i najčešće rade sa lažnim identitetom. Zato, najbolje je da Vam objasnimo kako ova prevara izgleda.

Veliki broj ljudi u svetu ne može da dobije kredit redovnim putem. Neko zbog nedostatka posla, neko zbog loše kreditne istorije a neko zato što banke "deru" sa kamatama.

Ipak, na internetu se nude "krediti" sa kamatom od 1-2% godišnje i sa grejs periodom i do tri godine. Zaista povoljno...ali ne postoji.

Ako se zainteresujete za ovakve "kredite" onda treba da znate da postoje dva načina da Vas prevare:

1. Da na internetu popunite formulare pa da Vam ukradu lične podatke koje će koristiti za krađu identiteta, ili

2. Zatraže Vam da platite troškove obrade kredita u iznosu od 20 dollara, što i nije mnogo, a posle obećani novac nikada ne dobijete, jer će Vas odbiti, a negde na sajtu zaista piše da su troškovi obrade kredita nepovratni.

Znači, ako Vam treba kredit i dalje je najbolja opcija: Uzmete ličnu kartu i odete u banku...Sve ostalo je veliki rizik!
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura