logo.gif


Preparati za potenciju Print E-mail
ImageAmerikanci ovakve preparate već više od 100 godina nazivaju "Snake oil" (zmijsko ulje), što je sinonim za lekove koji ili ne deluju ili imaju samo placebo efekat.

Zbog stresnih vremena u kojima živimo, ljubav i sexualni život su ugroženi više nego ikada, pa je sve više preparata koji bi to trebali da "poprave"...A da li je to tako?
Ovde u potpunosti prenosimo odličan tekst iz Telegrafa, i ne želimo da bilo šta komentarišemo ili dodamo, jer je sve lepo rečeno:

"Za početak, iako se tako zove, afrička šljiva je samo daleka rođaka naših šljiva kao što su “čačanske lepotice” ili “stenlejke”, ali i drugog koštunjavog voća iz “prunus” roda. Zapravo, sitni plodovi ovog drveta su toliko gorki da uopšte nisu za ljudsku upotrebu, a ono što eventualno jeste lekovito je kora njegovog stabla.

“Prunus Africana” ili “African Pygeum” je drvo koje raste u planinskim predelima Kameruna, Kenije, Madagaskara, Demokratske republike Kongo i Ekvatorijalne Gvineje i spada u ugrožene vrste drveća, budući da raste u ograničenom geografskom području. Međutim, Prunus Africana je najviše ugrožena zbog toga što se koristi za proizvodnju preparata za potenciju i lečenje prostate.

Evropska Unija je zbog toga 2007. godine zabranila skupljanje kore ovog drveta, ali je 2011. godine, pod pritiskom privatnog sektora i vlade Kameruna, ta zabrana ukinuta. Iako postoje pravila kako i koliko sme da se bere kora ovog drveta, ta pravila se ne primenjuju na pravi način i mnoga stabla umiru.

Prunus Africana se u afričkoj tradicionalnoj medicini koristi već vekovima, ali ne za potenciju, već za lečenje – malarije, temperature, bola u želucu, gonoreje, bolesti bubrega, čišćenje creva, povijanje rana… Tek u moderno vreme, na Zapadu, koristi se za lečenje prostate i za erektilnu disfunkciju.

Postavlja se pitanje da li preparati od afričke šljive uopšte utiču na poboljšanje muških sposobnosti ili je u pitanju samo dobro osmišljena reklama? Budući da se taj preparat koristi i u Hrvatskoj, evo šta kažu komšije o njegovom delovanju.

– To je obično varanje ljudi i, vrlo verovatno, ništa drugo… Radim ovaj posao već 30 godina i tvrdim da nijedan od tih silnih preparata koji se reklamiraju nije delovao na potenciju – kaže zagrebački urolog dr Neven Kacun za “Slobodnu Dalmaciju”.

Dr Kapun tvrdi da je afrička šljiva potpuno nedelotvorna, kao i mnogi drugi preparati tog tipa, a deluju samo kao placebo ili, još gore, ako u njih stave neke nedozvoljene supstance. On naglašava da je kupovina tih preparata zapravo “mačka u džaku” i da pacijente čak može koštati i zdravlja.

Telegraf.rs / SlobodnaDalmacija / BBC
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura