logo.gif


U Španiji prekinut lanac prevara sa kreditnim karticama Print E-mail
ImageOvaj tekst N1 nam je zanimljiv jer smo mnogo puta pisali o krađama kreditnih kartica, lažnim sajtovima, kloniranim i lažnim kreditnim karticama...

Španska policija uhapsila je 38 osoba i uništila kriminalnu organizaciju odgovornu za prevaru sa kreditnim karticama na međunarodnom nivou. Španske vlasti navode da su uhapšeni pripadali lancu specijalizovanom za falsifikovanje i upotrebu lažnih kreditnih kartica međunarodnih banaka, koje su oštećene za iznos do 1,5 miliona evra.

Banke pogođene prevarom uglavnom su u Italiji, Britaniji, SAD, Australiji i Nemačkoj.

Policija ističe da je kriminalni lanac oformio virtuelnu putničku agenciju koja putem interneta nudi avionske i karte za voz, rezervacije za hotel, iznajmljivanje automobila i dostavljačima je plaćano lažnim kreditnim karticama.

Kriminalni lanac radio je i sa lokalnim firmama u Madridu, Sevilji, Kadizu, Malagi, Marbelji i Kordobi koje su primale isplate sa lažnih kartica za određeni iznos profita.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura