logo.gif


Starije osobe su najčešće i najlakše žrtve prevare Print E-mail
ImageNaravno, kako u svetu tako i kod nas. sećam se da je jedan prevarant, pošto je uhapšen, odgovorio na pitanje novinara zašto je varao starije osobe, odgovorio: "Toliko je bilo lako, da nisam mogao da propustim priliku". Osobe starije životne dobi često su meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo poverenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu.
Te osobe dolaze u njihove stanove ili kuće predstavljajući se najčešće kao službenici penzionog ili socijalnog osiguranja, zatim kao razni medicinski stručnjaci ili organizatori raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici verskih skupina i slično.

U pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne proveravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih dela (u većini slučajeva prevara i krađa).

Prevaranti uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, saosjećanje, brzina, upornost u nagovaranju, uvredljivost u slučaju sumnje ili provere „činjenica“ koje iznose, a isto tako su moguće simulacije bolesti, malaksalosti, nesvestice, izazivanje sažaljenja...

Ma šta da je u pitanju, pokušajmo da pomognemo starijim osoba, bez obzira da li su naši ili su samo neko koga, eto, poznajemo!

Ovo nije vreme za njih. Suviše je tehnoloških kao i finasijskih i paproloških komplikacija za njih. Oni su živeli u drugom vremenu i njima je sve ovo strano, ali ne zaslužuju da budu "kažnjeni" za nešto što ne znaju ili ne razumeju!
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura