logo.gif


Porodični istoričar (Nasledstvo) Print E-mail
ImageE ovo je već komplikovana ali dobro smišljena prevara koja traži poznavanje genealogije ali i mnogo provedenog vremena, planiranja i dužine vremena za izvođenje ove prevare.

Iako retka, ovo je veoma zanimljiva prevara.Evo kako to izgleda: Porodični istoričar kontaktira osobe sa određenim prezimenom, naravno predstavljajući se kao istoričar koji ispituje poreklo određenih prezimena na koja je naišao radeći u svojoj zemlji (obično Amerika, Kanada, Australija...)

Osoba se zainteresuje, počne doisivanje i tako to ide neko vreme. Postanete prijatelji ili nešto blizu toga, pa Vam bude drago kad Vam se ovaj istoričar javi.

Jednoga dana, istoričar zove sav uzbuđen i pita: "Da li poznajete (izmišljam) Petra Petrovića iz Brizbejna, Australija...

Vi razmišljate, ne znate o kome se radi, ali isto je prezime pa je možda i neki rod.

Istoričar Vam objasni da G. Petar Petrović umire i da pokušava da pronađe bilo koga od svoje rodbine da mu ostavi nasledstvo i da neko nastavi njegovu lozu i preuzme njegove poslove.

Vi ne znate ko je, ali stvar je zanimljiva...možda tu nešto bude i za Vas.

Istoričar kaže da će se raspitati i da će se javiti za par dana.

Sad, šta je zanimljivo? Istoričar je već pre saznao mnogo o Vašoj porodici i Vašim prezimenjacima, pa sklapa priču koja, bar onako iz prve ruke izgleda moguće.

Osoba koja umire je neki vanbračni sin koji je otkrio ko mu je otac ali tek u kasnim godinama a pošto nije imao rodbine, sad, pred smrt, mu je stalo da pronađe nekog "svog".

Istoričar čeka i najčešće dočeka pitanje: "Možemo li nešto učiniti da se dokopamo novca i bogatstva pa ćemo isto podeliti"?

Istoričar poznaje advokata koji može da pomogne i da će razgovarati sa njim. javlja se posle par dana sa dobrim vestima. Advokat je razgovarao sa Petrom Petrovićem i on je potvrdio da je moguće da su oni najbliži rod i da će rado da se upozna sa osobom koja je njegov najbliži...

Posle se javlja advokat s odličnim vestima. Počinje da se piše testament, a za overu istog, treba platiti par stotina dollara.

Posle par dana treba platiti troškove suda koji je potvrdio prenos imovine sa jednog na drugo lice.

zatim treba platiti proviziju banci, pa opet neke troškove...i tako sve dok ste voljni da plaćate i imate novca...

Ostalo znate.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura