logo.gif


Čestitamo osvojili ste.. Print E-mail
ImageTaman pomislimo da je ova prevara prestala, a ona se pojavi ponovo. Iako one, tipa dobili ste beplatan pregled ili besplatan ručak i dalje traju, evo jedne zanimljivije, bar nama...ako prevara uopšte može biti zanimljiva. Pozovu Vas telefonom, kažu Vam da ste osvojili besplatno putovanje u neku egzotičnu zemlju, i samo treba da provere Vaše podatke.

Kada ovo urade, (nama najzanimljivija verzija-jer ima ih više) pošalju Vam brošure o njihovom udruženju, kao i putovanjima koja oni nude i naravno destinaciju na koju Vi treba da putujete.

Flajeri su urađeni lepo, na masnom (kunsdruk) papiru, sa gomilom informacija o destinacijama.

Posle nekog vremena nazovu Vas ponovo, i pitaju da li ste dobili brošure. Naravno jeste, oduševljeni ste, i jedva čekate da krenete.

Onda Vam saopšte da nagradu mogu da koriste samo njihovi članovi i pitaju Vas da li ste njihov član?

Čak iako niste, nije problem, potrebno je samo da date još neke podatke o sebi i platite neki mali iznos za članarinu.

Ako platite, poslaće Vam ili člansku kartu ili će Vam javiti na email (što je češća opcija) gde Vas obaveštavaju da ste pstali član i da Vas očekuju mnoge pogodnosti.

Posle Vas obaveste da ste ušli u najuži krug mogućih dobitnika putovanja koje Vam je "obećano" i šalju Vam more različitih ponuda za putovanja koja naravno nikada ne biste prihvatili jer su preskupa...i oni to znaju.

Trik je u tome što su Vam usmeno saopštili o Vašoj nagradi, a vi ste legalno platili učlanjnjenje u njihov klub, izgubili novac a putovanje niste dobili.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura