logo.gif


Low cost i problemi koji uz njih idu Print E-mail
ImageSvi, ili bar veliki broj ljudi zna da za samo 100 eura možete da odletite i boravite tri dana u nekoj od Evropskih destinacija.

Avio karte nikada nisu bile jeftinije a boravak u hotelima je, blago rečeno, i prejeftin.

Naravno, ovo je sve lepo i krasno, ali morate biti obazrivi. Postoje milioni sajtova, kako u svetu tako i kod nas gde se nude jeftini aranžmani i jefine avio karte. Veliki broj njih zaista pokušava da radi legalno, alije veći broj onih koji će pokušati da Vas prevare...ili će u najmanju ruku, biti nepošteni.

Ako planirate ovakvu avanturu, najbolje je da se posavetujete sa nekim koji je već kupovao karte i aranžmane sa pojedinih sajtova. Nikako nemojte da idete za tragom bombastičnih naslova i reklamiranih sajtova, jer najčešće na njima nastaju problemi.

Postojiu Srbiji jedan broj vrlo veštih i pametnih klinaca, ali i osoba srednje dobi, koji su porpilično vešti u ovim starima, pa možda je neko od njih i u Vašoj okolini.

Čega treba da se čuvate?

- Krađe podataka sa kreditnih kartica.

Ako se ulogujete na pogrešan sajt koji drže prevaranti, najčešće će da Vam se desi da Vam ukradu broj kartice, pin code i sve Vaše podatke a posle Vašu karticu koriste za kupovinu avionskih karata negde u svetu a time vas uvlače u jednu od najvećih svetskih prevara vezanih za avio industriju koja je samo u prošloj godini odnela blizu milijardu dollara.

- Skrivenih troškova.

Možda kartu ili smeštaj u hotelu dobijete po smešno malim cenama, ali ne pročitate sve napisano do kraja i onda ne vidite da postoje i određeni troškovi koje ćete morati da platite.

Kada birate avio kompaniju, pročitajte sve moguće uslove kupovine, putoanja, prtljaga i sve što je napisano jer ovo može da Vas spase od nepotrebnih troškova.

- Članarina

Pojedini sajtovi nude jeftine karte i aranžamne, pa kada iste platite, ispadne da ste platili članarinu u nekom idiotskom klubu, a kartu morate platiti po punoj ceni iako, po tvrdnjama vlasnika sajta, imate pravo na popust i do 50%.

naravno, ovo je samo ukratko jer su jeftina putovanja postala cel nauka.

Ako planirate da ovako putujete, dobro se informišite o svemu.

Nađite, proverite, koji su sajtovi "sigurni" za ovakve namene.

Proverite uslove koji su vezani za putovanja sa određenim avio kompanijama.

Čitajte forume gde se obrađuju ovakve teme, ali ne uzimajte zdravo za gotovo kada nekoga predlažu ili bez razlčoga hvale.

Ako odvojite nešto vremena u sledećig godinu dana i imate iskustva sa kompjuterima, moći ćete da proputujete destinacije o kojima većina ne sme ni da sanja...a za zaista male pare.
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura