logo.gif


Skidaju crnu magiju pomoću zlata Print E-mail
ImagePrevarantkinje su zlatne ogrlice, narukvice i prstenje, čija je vrednost više od 60.000 dinara, ponele sa sobom.
  Kragujevačka i čačanska policija, zajedničkim snagama, za samo nekoliko sati otkrile su dve prevarantkinje iz Loznice koje su starijoj Kragujevčanki na prevaru pokupile svo zlato iz kuće.

Prevarantkinje su navodno ženi rekle da je “pod magijom”, a da bi joj magiju otklonile treba da “prebaju” njeno zlato.

Prevarantkinje su stare 40 i 25 godina, saopštila je policija. Protiv njih je podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

– Postoje osnovi sumnje da su one, nudeći navodno robu na prodaju i pod izgovorom da žele da se ugreju, ušle u stan Kragujevčanke (64). Kako se sumnja, ubedile su je da mogu da joj pomognu da otkloni magiju u stanu, pa su zatražile da im donese sav zlatan nakit radi gatanja, što je ona i učinila – navedeno je u saopštenju.

Policija sumnja da su prevarantkinje nakon navodnog gatanja vlasnici stana vratile kesu bez nakita.

Zlatne ogrlice, narukvice i prstenje, čija je vrednost više od 60.000 dinara, ponele su sa sobom.

Tek kada su napustile stan, Kragujevčanka je shvatila da je prevarena i o tome obavestila policiju. Skoro sav nakit joj je vraćen. Međutim, ona se zamalo onesvestila od šoka, kao i mnogi kad vide da su ostali bez ičega vrednog.

Bajanje u zlato stari je način za prevaru lakovernih, o kome su mediji izveštavali nebrojeno puta. Zbog toga je neverovatno da prevaranti i dalje uspevaju nekoga da pokradu na ovaj način.

Ovakve prevare sprovode najčešće prodavci od kuće do kuće, koji navodno nude jastuke, plastične posude i šerpe. O gatanju ne pričaju s vrata, da ne bi bili odmah oterani.

Kada se dokopaju dnevnih soba u razgovoru “slučajno” pomenu “ko je taj muškarac o kome toliko brineš” ili “ti imaš mnogo dobru dušu, ali ti je neko nešto nabajao”.

Slede izjave tipa “ovde ima magije, to ti sprečava porodičnu sreću”. Sledeći korak je skidanje magije, a to se najbolje radi preko zlata. Dok se žrtva snađe, magija je skinuta, a zlato odneto.

Foto - Ilustracija: MUP SrbijeFoto – Ilustracija: MUP Srbije
Osim prodaje, prevaranti “idu” i na dobrotu svojih žrtava – daj mi čašu vode ceo dan hodam, daj mi nešto da jedem nisam jela čitav dan ili kao u ovom slučaju – pusti nas da se ogrejemo.

Kao i u prethodnom slučaju, na scenu stupa magija.

(M. R.)

Telegraf.rs
 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura