logo.gif


Prevara za put u Egipat (Nepoštena turistička agencija) Print E-mail
ImageTurističke agencije, obično u pretprodaji ili za vreme sajma, nude značajne popuste na turističke aranžmane kao bi bile sigurne da će ponuđeni paket biti prodat. Tako sam i ja (u sertifikovanoj i poznatoj turističkoj agenciji) uplatio Egipat devet meseci pre polaska po veoma povoljnoj ceni u vreme kad se smatralo da je to "rizična destinacija". (Pismo čitaoca Z.)

U međuvremenu, interesovanje za Egipat je poraslo pa se danima pred polazak nije mogla naći "karta više" i po dvostruko većoj ceni od one koja je bila u pretprodaji.

Desetak dana pre polaska, javila mi se službenica iz agencije i obavestila me da je moj aranžman otkazan jer "planirana grupa nije popunjena" i da mi za uzvrat nude dve slične destinacije ili mi vraćaju novac. Naravno da sam se pobunio ali kad sam pogledao pravila video sam da se aranžman može otkazati iz nekoliko razloga a jedan je za i slučaj "kad grupa nije popunjena".

Pošto sam znao da to nije tačno i da je aranžman rasprodat, uputio sam reklamacilu, ali su mi iz agencije ponovo suvo  odgovorili citiranjem odredbi iz pravilnika. Kad sam se malo udubio u prateće pravilnike i uputstva, ustanovio sam da je, ako želim neku odštetu, teret dokazivanja o popunjenosti ili nepopunjenosti grupe (nedovoljno definisan termin) na meni a ja to sigurno da nisam bio u mogućnosti dokazati.

Šta se u stvari desilo: kad su videli da su nama u pretprodaji prodali aranžman po jako niskoj ceni i da su se preračunali što se tiče tražnje, nas su jednostavno, zloupotrebljavajući nedorečenost pravilnika, otkazali a isti aranžman prodali po, za njih, boljoj ceni. ...ili je možda službenica u agenciji na nepošten način svojoj tetki obezbedila povoljan odmor.

Znači: ako naiđete na povoljan aranžman u pretprodaji, informišite se o broju grupa koje su u okviru aranžmana i povremeno "zapitkujte" da li je grupa popunjena.

 

Art magazin - Web casopis za savremenu umetnost

 

Obaveštenje za čitaoce:

Ne objavljujemo lična imena niti imena firmi, osim ako ne postoji sudska presuda ili potpisana zjava u sudu sa materijalnom i krivičnom odgovornosti potpisnika.

Udruženje se bavi isključivo preventivnim radom. U slučaju da ste prevareni, molimo Vas da se obratite Policiji, Advokatima i sudstvu. Takav je zakon, i mi ga poštujemo.

 
Ko je na sajtu
Da li ste prevareni za zivotno osiguranje?
 
Belocrkvanska jezera. Najbolji izbor za odmor
 

PUTUJMO ZAJEDNO
 

Advertisement

O prevarama  |  Zakoni  |  Spisak prevara  |  Reportaže  |  Reklamiranje na sajtu  |  Kontakt  |  Login

Copyright © 2008. Društvo za borbu protiv prevara. 21000 Novi Sad, Srbija.
Registrovano kod Ministarstva Republike Srbije za Državnu upravu i lokalnu samoupravu.
CMS Web Design: Luka Salapura